29/01/19

Героїчна Україна: від Крут до Майдану незалежності



    Від трагічних подій під Крутами, які відбулись наприкінці січня 1918 року, нас відділяє сотня років. Ціла ріка часу минула, Україна зазнала значних змін і багатьох потрясінь, значно більших, аніж те протистояння юних патріотів України і більшовиків. Ця дата, пам’яті героїв Крут є більше життєствердною, ніж трагічною. Її життєствердність полягає в тому, що вона розвіяла багато міфів. Перший – це те, що українці не здатні захищати себе, свою Батьківщину. Герої Крут, як і Герої Небесної Сотні, – це, перш за все, герої духу. Їх об’єднало прагнення правди та незалежності України.
    Історичними паралелями «Героїчна Україна: від Крут до Майдану незалежності» в Голованівській районній бібліотеці для дорослих вшанували пам’ять молодих героїв, що 1918 році полягли біля залізничної станції Крути та героїв Майдану. На захід було запрошено учнівську молодь 31 –ої ОКС групи ПТУ№38 (класний керівник Патик М.О. та майстер виробничого навчання Заболотна О.О.). Бібліотекарі познайомили присутніх з історичними подіями, які відбулися під Крутами в 1918 році і подіями, які відбуваються в нашій державі тепер. Було зазначено, що між ними можна сміливо провести історичну паралель, адже минають роки, змінюються покоління, і знову на захист незалежності країни піднімається цвіт нації, коли українські воїни ціною власного здоров’я й життя захищають рідну землю від російського агресора.
   Учні Франчук Світлана, Янішевська Руслана, Чепис Каріна, Жилов Андрій декламували зворушливі поетичні твори українських авторів , які присвячені героям Крут та Майдану. Учасники заходу переглянули відеофільм «Крути. Молода кров», познайомились з книжковою виставкою «Ще юнаки, ще майже діти...» та вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...