25/01/19

Уроки Голокосту: мужність, пам’ять,співчуття


   Щорічно 27 січня ми відзначаємо День пам'яті жертв катастрофи і героїзму європейського єврейства для вшанування пам'яті жертв Голокосту. Допоки жива людська пам'ять, трагедію Голокосту слід згадувати із соромом і жахом. Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому неповинних євреїв і представників інших меншин, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, і віддавати їм належну шану.
   З метою вшанування пам’яті загиблих жертв Голокосту в Україні в районній бібліотеці для дорослих ім.С В. Шеврякова відбувся день пам’яті: «Уроки Голокосту: мужність, пам’ять,співчуття», на який запросили людей, що стоять на обліку у районному центрі зайнятості. Присутніх на заході, бібліотекарі познайомили з історичними фактами, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передали всю глибину трагізму приречених на смерть людей. До уваги глядачів було продемонстровано відеофільми: «Трагедія Бабиного Яру» та кадри документальної відеохроніки про нацистський табір смерті «Освенцим». Бібліограф познайомила з історичною літературою, документами, навчальними посібниками, книгами пам’яті, художніми творами, що присвячені минулим трагічним подіям і були представлені на книжковій виставці «Україна: уроки Голокосту».
  «Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були жертвами, або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Нинішнє покоління має продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини» - про це говорили насамкінець заходу присутні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...