31/07/19

30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми


 У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернути увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.
  Багато людей знають про проблему торгівлі людьми - з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, білбордів... Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним.
  Торгівля людьми – серйозний злочин і грубе порушення прав людини. Щороку тисячі чоловіків, жінок і дітей потрапляють до рук торговців людьми. Сьогодні ця проблема залишається гострою. Ця злочинна діяльність, втративши легальну основу, перейшла в тіньову злочинну сферу.
  Згідно зі статистикою Міжнародної організації праці, у всьому світі жертвами примусової праці є 21 мільйон чоловік. Найчастіше жертвами торгівлі людьми стають найменш захищені категорії людей: жінки і діти.
 
Найбільше поширення використання примусової праці отримує на Близькому Сході і в Африці. Часто в цих регіонах в рабстві виявляються вихідці з Європи та держав пострадянського простору. Нестабільність політичної ситуації на Близькому Сході також сприяє тому, що саме тут захоплення заручників, полон або викрадення стають нормою життя, а контроль над ситуацією здійснювати вкрай складно.
  З метою відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми наша бібліотека приєдналася в цей день до акції. Спільно з фахівцями районного центру зайнятості для осіб, що стоять на обліку в центрі, провели інформаційну годину «Як вберегтися від рабства!» та разом із громадськістю селища переглянули рекомендований фільм «Жінка в полоні», який демонструє життя жінки, що 11 років провела в рабстві у звичайній угорській родині. Це історія про безпомічну людину, яка прагне вирватися з полону та тривалий час знаходиться в умовах морального та фізичного гноблення.
  Присутні на заході переглянули документальний фільм та поділилися враженнями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...