20/05/19

Політичним репресіям – ні!

     У третю неділю травня в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій. Мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Репресій зазнали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни.
    Традиційно до цієї сумної дати в бібліотеці проведено тематично-просвітницькі заходи під гаслом «Політичним репресіям – ні!». В читальному залі функціонує книжкова виставка «Історія великих страждань», де розміщено матеріали з висвітлення історичної пам’яті нашого народу та утвердження історичної справедливості.. Присутні на заходах в бібліотеці вшанували пам’ять всіх, хто загинув від злодіянь тоталітарного режиму.
Цей день - трагічний і водночас повчальний урок нашої історії. Це не тільки історія та пам’ять, це - попередження злодіянь проти людяності сьогодні і в майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...