20/05/19

«День Європи – символ спільних цінностей»

    З нагоди святкування Дня Європи в Україні 16 травня в нашій бібліотеці було здійснено інтернет – круїз «День Європи – символ спільних цінностей» з учнями 10 –го класу Голованівського ліцею ім. Т.Г. Шевченка.
    Захід був спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнівства, формування «європейської свідомості» та відчуття «громадянина Європи», усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи. Було показано, як впровадження європейських цінностей та стандартів в Україні сприяє покращенню життя кожного українця та формуванню демократії, свободи та прав людини в України. Під час інтернет – круїзу працівники бібліотеки познайомили учнів та вчителів з новими надходженнями до Інформаційного центру з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в Україні, який функціонує в читальному залі. Завдяки заходу учасники усвідомили, що зближення України з іншими європейськими країнами можливе лише за умов об’єднання європейських народів довкола спільних демократичних цінностей, які виступають надійною запорукою побудови держави, кожен громадянин якої відчуває повагу до своєї гідності, не терпить корупції, відповідально ставиться до інших людей та навколишнього середовища.
    Також в рамках відзначення дня Європи для випускників місцевого ліцею бібліограф Кандур В.М. провела інтернет – консультування «Як вчитися у Європі?». Один з найпоширеніших стереотипів, що стосуються навчання за кордоном, — що це божевільно дорого. Мало хто знає, що деякі країни Європи надають освітні програми з нульовою або мінімальною вартістю навчання. Саме про них йшла мова під час заходу.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...