27/05/19

«Під знаком Кирила і Мефодія»

   Щороку, 24 травня, усі слов’янські народи відзначають День слов’янської писемності і культури, коли вшановують святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг із грецької мови на слов’янську, поширюючи християнське вчення. Вшановуючи пам'ять братів-просвітителів, проповідників православ’я Кирила і Мефодія, ми звертаємося до глибинних основ української писемності, духовності – могутнього джерела сили і життєздатності української нації.
   
Наша бібліотека, підтримуючи традиції, також долучилися до проведення свята. У літературних читаннях «Під знаком Кирила І Мефодія» до Дня слов’янської писемності і культури взяли участь учнівська молодь ліцею ім. Т.Г. Шевченка та ПТУ№38, які прочитали вірші українських поетів українською і білоруською мовами. Також гостей заходу бібліотекарі ознайомили з таємницями і загадками кирилівського алфавіту, в якому кожна буква має значення цілого слова, а весь алфавіт загалом несе послання нащадкам.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...