18/02/19

Афганістан: подвиг, біль, пам’ять


  15 лютого - тридцята річниця виведення Обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану.
Ця подія в історії нашої країни, нажаль, викликає сумні спогади і біль. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
   Тридцять років тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року, останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію, як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
   Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів та офіцерів. З них – 3360 вже не повернуться додому ніколи. А тих, хто і залишився живим, моральне каліцтво супроводжуватиме все життя. Та вони не нарікають на долю, не вважають себе героями, хоча рани Афганістану не залікуєш нічим і ніколи...
   До цієї дати протягом тижня в Голованівській районній бібліотеці для дорослих ім. С.В.Шеврякова проводились героїко – патріотичні читання «Афганістан: подвиг, біль, пам’ять» за участю учнівської та працюючої молоді селища. Під час заходів мова йшла про долю героїв, історію їх мужніх вчинків, спогади про страшну трагедію людства. Метою героїко – патріотичних читань було привернути увагу спільноти не тільки до Афганської війни як трагедії, а й до мужності людей, які сьогодні захищають цілісність і суверенітет нашої держави на сході України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...