18/01/19

«Тобі, рідний краю, і честь, і хвала!»

    10 січня 2019 року жителі Кіровогращини урочисто відсвяткували 80 - річний ювілей області України. До святкування долучилися районна бібліотеки для дорослих та районна бібліотека для дітей.

Долею дарована нам кіровоградська земля із чудовою природою і талановитими людьми. Золото степів, золото душі, золоті руки, золоті серця… Все це – про географічне серце України – Кіровоградщину. І не випадково у гербі нашої степової столиці так багато золотої фарби. В описі герба про це говориться так: «Золоте поле символізує багатство та родючість земель, на яких стоїть місто Кіровоград». Але чого все це варте без відданої любові тисяч людських сердець, які єдиним золотим сонцем зігрівають, леліють і возвеличують землю, котра проростає з їхніх душ, землю, яку за цього життя нам випала честь називати своєю малою Батьківщиною.

Такими словами було розпочато краєзнавчо - ювілейну панораму, присвячену ювілею області. На свято були запрошені працівники райдержадміністрації, відділу культури, ветеранської організації, учнівську молодь ПТУ№38 та учнівську молодь Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка. З фрагментами історії Кіровоградщини та безпосередньо з цікавими куточками обласного центру, видатними постатями краю познайомила присутніх вчитель історії Непом’яща. Т.М. До уваги гостей учениці місцевої школи Ковеня Ілона, Головатюк Яна, Пастушенко Яна, Штука Софія підготували поетичний калейдоскоп. Присутні на заході переглянули відео «Кіровоградщині – 80» та познайомились з книжковою виставкою «Тобі, рідний краю, і честь, і хвала!», яку презентувала бібліограф бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...