28/03/18

«В. Чорновол – постать на тлі епохи»

 27 березня в читальному залі нашої бібліотеки для дорослих з участю працівників районної державної адміністрації, відділу освіти, молоді та спорту, відділу культури, туризму та культурної спадщини райдержадміністрації, бібліотечних працівників учнівської молоді ПТУ № 38 відбулася історико – патріотична година «В. Чорновол – постать на тлі епохи». Захід був приурочений 80-річчю від дня народження В'ячеслава  Чорновола – Героя України, Лауреата Національної премії України ім.Тараса Шевченка, видатного журналіста, політика-державотворця. За допомогою перегляду відеофільму із циклу «Великі українці», книжкової виставки, доповідачів - учнів ПТУ № 38 Зінченко Анни, Іщенко Євгена, Курмишова Олександра, Оліхневич Анжеліки, присутні дізналися про складний життєвий шлях В'ячеслава Чорновола, який своїм прикладом показав, як треба любити Україну. 
   Читаючи його статті, звернення до влади, українців, відчуваєш у кожному рядку боротьбу за істину, правду, можливість бути почутим. А чи почуємо ми його? – залежить від нас. 
   Учениці Голованівської школи мистецтв Гордійчук Ірина та Кіндзерська Юлія прикрасили захід виконанням українських народних пісень, які любив Чорновол. Україна та українці мають пишатися такими синами. Його слова: «Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши!», залишаються закличними для нас і нині.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...