27/01/17

«Свіча Голокосту не згасне»

     27 січня світова громадськість відзначає Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Ця пам'ятна дата, запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, відзначається щорічно 27 січня.
Саме цього дня 1945 року було визволено від фашистів в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі (Польща). За час існування цього концтабору в ньому загинуло, за різними оцінками, від 1,5 до 2,2 млн. людей. За загальними оцінками, жертвами масового знищення євреїв під час Другої світової війни, разом з 4,5 млн. дорослих, стали 1,5 млн. дітей.
     Вшановуючи пам'ять загиблих, з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, в Голованівській районній бібліотеці для дорослих за участю представників влади, учнівської молоді місцевої школи, ПТУ№38, представників ветеранської організації, громадськості селища відбулася година – реквієм «Свіча Голокосту не згасне». Під час проведення заходу, присутні , завдяки учням ПТУ №38, дізналися про кількість жертв Голокосту, коли саме відбулося масове знищення євреїв а також переглянули уривки з фільму «Список Шиндлера», створений бібліотекою буктрейлер на книгу Д.Міщенка «Дитя єврейське». Директор краєзнавчого музею Іванчишина А.Г. надала історико -краєзнавчу довідку про Голокост на Голованівщині. Заступник Голови районної ради Рокочук Д.С. , звертаючись до присутніх, зазначив: «Щоб ніколи більше не сталося подібної трагедії, необхідно вивчати й широко роз’яснювати сучасній молоді історію Голокосту, виховання почуття гуманізму, розуміння недопустимості проявів ксенофобії та геноциду і нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторилося!». Присутні вшанували пам’ять жертв Голокосту хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіалу та пам’ятника жертвам Голокосту. До заходу працівники бібліотеки підготовили книжкову виставку «Між життям і смертю».

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...