27/01/17

«Ще юнаки, ще майже діти…»

    29 січня - річниця бою під Крутами - подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.
    До річниці бою під Крутами в бібліотеці відбувся історико – патріотичний екскурс «Ще юнаки, ще майже діти…», учасниками якого стала учнівська молодь ПТУ№38.
   Присутні слухали історичні довідки й спогади про трагічні події, переглянули відеофільм із циклу «Україна - забута історія» – «Крути - Молода кров». Дорогою ціною дався подвиг полеглих під Крутами юнаків, але ми пам’ятаємо і шануємо їх вчинок. На жаль, герої вмирають, але пам'ять про них житиме вічно», зазначила ведуча заходу Каземірська Світлана. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять молодих борців за волю України, полеглих під Крутами.
Для тих, хто хоче дізнатися правдивуісторію про перебіг бою під Крутами, у районній бібліотеці можна ознайомитися з виданням : «КРУТИ – Збірка пам’яті Героїв Крут – Київ, видавництво «СМОЛОСКИП», 2008 р., переглянути фото матеріали та історичні довідки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...