21/02/22

 

 День Cвятого Валентина – свято закоханих – відзначається 14 лютого в Європі з XIII століття, в США – з 1777 року, у нас – з початку 1990-х років.
   Чому саме цей день і чому саме свято закоханих?
    З приводу цього існує чимало красивих легенд. Відома легенда з часів Римської імперії про єпископа Валентина, який був покараний за те, що всупереч імператорському наказу вінчав римських легіонерів із їхніми коханими.
   Якби там не було, а кохання існує стільки, скільки існують і люди, і займає головне місце у їхньому житті. Доказом того є казки, в яких, як відомо, зашифрована вся набута людьми мудрість.
   В цей день фахівці Бібліотеки для дорослих ім.С.В. Шеврякова намагаються донести до її користувачів зміст поняття кохання, сприяють розвитку в підлітків духовності, естетичних смаків, сприяють вихованню поваги до людей протилежної статі, навчають весело організувати дозвілля. У закладі до Дня Святого Валентина організовано книжкову виставку «Під знаком Купідона», більш детально з якою можна ознайомитись завітавши до бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...