21/02/22

 

Відповідно резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 1.11.2005 р, щорічно 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року.
З нагоди вшанування пам’яті жертв нацизму в «Бібліотеці для дорослих ім. С.В. Шеврякова» Голованівської селищної ради було проведено годину реквієм «За те, що євреї».
На заході були присутні голова Голованівської селищної ради Цобенко С.О., перший заступник голови Голованівської селищної ради Грабовий Д.М., начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Голованівської селищної ради Піщик Т.В. та представники організацій Голованівської селищної ради.
Запрошені переглянули відеохроніку подій, які відбувались на України, а також прослухали розповідь директора «Музею історії» Голованівської селищної ради Іванчишиної А.Г. про події Голокосту на території колишнього Голованівського району. Більш детально про одну із родин, а саме Вайнерів, яка на той час проживала у Голованівську, розповів друг дитинства Чорноморець М.П та бібліотекар читального залу Тріщенко Л.М.. Були використані архівні документи, вирізки з газет, особисті світлини сім’ї Вайнерів.
Працівниками бібліотеки було підготовлено та представлено книжкову виставку «За те, що євреї».
Наприкінці учасники вшанували пам'ять жертв Голокосту хвилиною мовчання, керівники громади поклали квіти до Братської могили розстріляного єврейського населення Голованівщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...