05/01/22

   



Напередодні новорічних свят ми хочемо розповісти про такі елементи вітань, як новорічна листівка. В наш час швидких перемін, високих технологій, економічних криз і епідемій, багато життєвих цінностей заміняє інтернет і соціальні мережі. Знайомляться, освідчуються, співчувають тепер здебільшого через електронні носії.Такий вид привітання, як новорічна листівка стали дивиною.Адже щиро написати близькій людині теплі слова, які так хочеться сказати, то з мови не йдуть, то просто не вистачає часу. Особливо це стосується новорічної листівки, так як саме в ній ми бажаємо щось приємного і доброго, нових звершень і сподівань.Відповідно листівка стає символом нового етапу в житті людини.
     Історія листівок розпочалася з стародавнього Китаю, де вже два тисячоліття до нового року було прийнято вітати тих червоними карточками, кого не вийшло вчасно побачити на святі.Значно пізніше ця традиція появилася в Англії, напередодні Нового року. Генрі Коул звернувся до свого друга художника намалювати що небудь цікаве з новорічною тематикою.І друг намалював першу в історії листівку з принтом до Нового року. З цього ескізу в Лондоні надруковано було першу партію листівок в тисячі примірників, і звичайно він вітав всіх друзів і близьких з Новим роком.Послідовниками стали майже всі європейські країни, а потім вже вітання листівками розширило географію багатьох континентів.
     І сьогодні розповідаючи коротко історію листівок працівниками бібліотеки для дорослих було підготовлено виставку-експозицію "Якщо повернути годинник" в приміщенні читального залу. На ній представлені новорічні листівки і ялинкові іграшки минулого століття 50х, 60х, 70х років, які з любовью і трепетом зберігали наші читачі.
     ЗАПРОШУЄМО ВСІХ БАЖАЮЧИХ відвідати виставку, для молоді це буде цікава подорож в історію,а людей старшого віку ностальгія перенесе в ті далекі часи дитинства і юності.
.БАЖАЄМО ВСІМ ВІДЧУТИ МАГІЮ НОВОРІЧНИХ СВЯТ, ЩИРИХ ПРИВІТАНЬ,ЩЕДРИХ ПОДАРУНКІВ І ТІЛЬКИ ДОБРИХ НОВИН .

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...