19/11/21

    21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Саме цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України. Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
    В Бібліотеці для дорослих ім.С.В.Шеврякова Голованівської селищної ради до Дня Гідності та Свободи проведено альманах пам’яті «Майдан. Україна. Європа.», на який були запрошені керівники Голованівської селищної ради, Мирошниченко О.В., Сакал І.В., учасник АТО Тоцький О.В., вчитель історії ліцею ім. Т.Г.Шевченка Голованівської селищної ради Дідовець Г.О., учні ліцею, вчитель музики ліцею ім. Т.Г.Шевченка Голованівської селищної ради Кирилюк М.В. та гурт «Любисток».
    Під час заходу для присутніх було представлено відеосюжет з хронологією подій, що відбувалися на Майдані.
    Цікаво та змістовно запрошені розповідали та ділилися своїми думками про події 2004, 2013-14 років. Учні декламували вірші. Пісня «Біля тополі», яка звучала у виконанні гурту «Любисток» вразила учасників заходу.
    Доповнила захід книжкова виставка «Майдан: Революція Гідності» та буктрейлер на книгу Марії Матіос «Приватний щоденник».
    Хвилиною мовчання було вшановано всіх загиблих на майдані та в зоні АТО.
    В кінці заходу були покладені квіти до меморіального комплексу загиблим борцям за Незалежність України - учасникам АТО.









Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...