21/05/19

Світло таланту творця Енеїди


    Іван Котляревський... Ім'я це викликає у кожного з нас цілу низку асоціацій: і безсмертний парубок Еней, і невмируща Наталка - героїня п'єси, що стала праматір'ю нового українського театру, і рядки "Будеш, батьку, панувати..." Т. Шевченка, який перший передбачив світову славу Котляревського. 
    В рамках проведення обласної акції «Мов фенікс, з попелу воскресло слово» до 250 – річчя від дня народження засновника української літератури І.П. Котляревського, у нашій бібліотеці відбулося літературне свято «Світло таланту творця Енеїди». На заході були присутні учні 11 АОС група адміністраторів офісних службовців, викладачі училища та громадськість селища. До уваги присутніх ведучою свята Кандур Вікторією були представлені маловідомі факти з життя та творчості письменника, про його нерозділене кохання. Розповідь підсилювали відео - перегляди з фрагментів художнього фільму «Наталка Полтавка», докуметального фільму з увіковічення пам’яті І.Котляревського. Особливо емоційно глядачі сприйняли перегляд мультфільму «Пригоди козака Енея». Вчитель української мови і літератури училища Смаженко М.М. зазначила, що і в XXІ ст. І.Котляревський залишається із-своїм народом. Його твори вивчають в школі, його книги перевидають в друкарнях, його п’єси та водевілі ставлять в театрах. На заході була представлена книжкова виставка «Мандрівка у світ І.Котляревського».



Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...