14/11/18

«Толерантні ми – толерантне суспільство»

     Щороку 16 листопада світ святкує Міжнародний день толерантності. Саме цього дня 1995 року на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО було одностайно прийнято Декларацію принципів толерантності. Толерантність… Як мало в цьому слові для серця українця: воно сприймається більшістю з нас як заморська дивина. Але з часом воно отримає прописку не тільки в нашій мові, а і в нашій свідомості. Поняття “толерантність” сьогодні трактується дуже різнопланово. Перш за все, це терпиме ставлення до іншого, несхожого на тебе, прийняття іншої людини, інших думок і поглядів. Це мистецтво жити поруч з несхожим, спосіб вирішення конфліктів, мистецтво цивілізованого компромісу.
    У рамках відзначення цього дня в Голованівській районній бібліотеці для дорослих ім.С.В. Шеврякова для безробітних, що стоять на обліку в районній службі зайнятості було проведено День толерантності «Толерантні ми – толерантне суспільство», на який було запрошено юриста районного центру зайнятості Запорожчука Я.Д. та фахівця Голованівського місцевого центру з надання БВПД Пташник І.М.
    Програма Дня була насиченою і цікавою. Учасники заходу складали квітку толерантності, знайомились з «дієтою» для тих, хто хоче стати толерантним, грали в ігри на виявлення почуттів до ближнього, говорили один одному компліменти, переглядали відеосюжети «Що ви знаєте про толерантність?». Перевірити, чи вміють учасники заходу тримати себе в руках в конфліктних ситуаціях допомогли тести, які провели бібліотечні працівники. Запорожчук Я.Д. висвітлив можливості служби зайнятості щодо надання допомоги та підтримки безробітних, Пташник І. М. надала інформацію про діяльність безоплатної вторинної правової допомоги. Всі разом дійшли висновку, що свобода кожного з нас ґрунтується на солідарності всіх та толерантному відношенню один до одного.
    Присутні отримали заряд позитивної енергії та, сподіваємося, успішно будуть реалізовувати принципи толерантності у сучасному житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...