12/10/18

Торгівля людьми. Як не стати жертвою?

 
  Багато людей знають про проблему торгівлі людьми - з повідомлень у пресі, соціальної реклами на телебаченні, біл-бордів... Але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше може припустити, що це станеться саме з ним. З метою підвищення поінформованості громадськості про цю глобальну проблему і привернення уваги до тяжкого становища мільйонів жінок, чоловіків і дітей з усіх куточків світу, які стали жертвами торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину, Європейським Парламентом 18 жовтня 2007 був започаткований Європейський день боротьби з торгівлею людьми.
   Відзначаючи цей день, працівники нашої бібліотеки разом з районним центром зайнятості населення організували для безробітних годину - застереження «Торгівля людьми, як не стати жертвою?» До участі в заході було запрошено спеціаліста Голованівського місцевого центру з надання БВПД Лісового О.В. та фахівця із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді Вишневську О.І., які ознайомили учасників заходу із правилами офіційного пошуку роботи, поінформували про організації та установи, куди можна звернутися, потрапивши у сучасне рабство. Присутні мали можливість переглянути відеоролик «Життя на продаж», дізнатись про правила безпечного виїзду за кордон. Також було наголошено на тому, що може зробити кожен, щоб запобігти торгівлі людьми. В ході проведення заходу працівниками бібліотеки було проведено локальне опитування на визначення проблеми «торгівля людьми», роздано друковану продукцію відповідного інформаційного змісту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...