01/02/17

Поет української державності

(в рамках обласного тижня поетичного читання та з нагоди 120-річчя від дня народження Є.Ф.Маланюка) 

   Найголовнішою ідеєю, яка проймає поезію Є. Маланюка, була ідея української державності. Усією своєю творчістю поет прагнув дати відповідь на запитання: що являє собою українська культура, яке місце вона посідає серед інших культур, що є причинами тогочасного занепаду країни, як відродити українську державність. У розв'язанні цих проблем важливу роль Є. Маланюк відводив ролі поета, бо вважав, що поет — це своєрідна ланка між Богом і землею, людьми: «Як в нації вождів нема, Тоді вожді її поети». Саме про це йшла мова під час читацько – глядацької конференції «Поет української державності», учасниками якої стали спеціалісти служби у справах сім'ї, дітей та молоді, молодь районного відділу освіти, учнівська молодь ПТУ№38, молодь РБК, працююча молодь підприємств та організацій селища.

    Учасники конференції читали вірші, висловлювали свої думки з приводу поезії Є.Маланюка. Резонанс у читацькій аудиторії викликав виступ Власюка Ігоря – юриста за освітою. Виступаючий заявив, що напередодні взяв в бібліотеці книгу поетичної антології «Українське диво», познайомився з поезією Маланюка, а помітивши оголошення про читацьку конференцію, відпросився з роботи і прийшов поділитися думками. Багатьох присутніх підкорила щирість його читацьких вражень, конкретність зауважень, висловлених на адресу вірша «Знаю — медом сонця, ой Ладо» .
    Бібліотекарі підготували до заходу виставку - ювілей «Поет степової Еллади», а під час бібліографічного огляду присутні були ознайомлені з основними етапами життя та творчості поета. Захід був емоційним, видовим, адже молодь мала змогу переглянути відеофільм «Велич особистості».

Немає коментарів:

Дописати коментар

    В рамках батьківського клубу відбувся казковий захід для дітей - учнів 1 Б класу Голованівського ліцею ім.Т.Г.Шевченка (класний керівни...